Pil vergeten?

Pil vergeten?

Als je één pil vergeten bent in te nemen, dan moet je die binnen de 12 uur na het normale tijdstip alsnog innemen. Er mag dus nooit meer dan 36 uur tussen 2 innames zitten. Voorbeeld: Normaal slik je je pil om 7 uur ‘s morgens. In de loop van de dag herinner je dat je je pil vergeten bent. Je zorgt dat je een pil slikt voor 7 uur ‘s avonds. Nu ben je normaal beschermd en hoef je geen bijkomende maatregelen te treffen. Is er echter al meer dan 12 uur voorbij na het normale tijdstip van inname, dan moet je nagaan waar je precies zit in je cyclus.

Pil 1 tot 7 vergeten: Dan neem je je vergeten pil in en gebruik je de rest van de strip gewoon verder. Je moet wel 7 dagen bijkomende bescherming gebruiken bij het vrijen. Ben je meer dan 1 pil vergeten en heb je betrekkingen gehad de laatste week dan is het aan te raden naar de dokter te gaan.

Pil 8 tot 14 vergeten: Dan neem je je vergeten pil in en gebruik je de rest van de strip gewoon verder. Je hoeft je geen zorgen te maken, dit is de meest veilige periode om een pil te vergeten. Je moet dus geen bijkomende maatregelen treffen. Ben je meer dan 4 pillen vergeten in te nemen dan is het aan te raden naar de dokter te gaan.

Pil 15 tot 21 vergeten: Je neemt je vergeten pil in en je gebruikt de rest van je strip verder. Was het de laatste pil die je vergeten was dan kun je die ook laten vallen, zolang je dan maar je nieuwe strip 1 dag vroeger start als normaal (7 dagen geen pil).

Vergeet je regelmatig je pil te slikken, dan zou je je best eens afvragen of je niet beter overschakelt naar een ander voorbehoedsmiddel, want op deze manier biedt de pil maar weinig bescherming.