Voor de eerste keer astma-medicatie?

Vraag een begeleidingsgesprek bij je apotheker!
Astma kan vandaag de dag goed onder controle gehouden worden… op voorwaarde dat de patiënten hun ziekte begrijpen en hun medicatie correct gebruiken.
Dat is niet zo eenvoudig. Ongeveer de helft van de mensen die astma-medicatie gebruiken blijkt de juiste techniek van inhaleren niet goed onder de knie te hebben. Daardoor genieten ze niet van het het resultaat van de behandeling maar ondermaats.
Het is heel wat wanneer je voor de eerste keer een puffer met onderhoudsmedicatie (corticosteroïden) krijgt voorgeschreven. Een zeer goede uitleg en training in het gebruik van deze puffer in de apotheek helpt je veel vooruit en zorgt dat je een beter rendement haalt uit deze medicatie..
Verder is het belangrijk dat je een goed inzicht hebt in het ziekteproces van astma, en hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Ook daarover kan de apotheker je goed informeren.
In een begeleidingsgesprek nieuwe medicatie bij astma helpt de apotheker je om je ziekte en behandeling goed te leren kennen en instrueert en traint hij met jou het goede gebruik van een inhalator of puffer met corticosteroïden.
Vraag naar zo’n gesprek, gevolgd door een opvolggesprek ongeveer een maand later! Deze nieuwe farmaceutische dienst voor de patiënt wordt volledig terugbetaald door het RIZIV en is dus voor jou gratis.